Gotvach.bg»Рецепти»Пържени спагети»Златни пържени спагети с манголд и  тученица

Златни пържени спагети с манголд и  тученица

Златни пържени спагети с манголд и  тученица7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Уникални златни спагети с наситен вкус и такъв аромат, който дълго ще ви изкушава"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 грама, фини
  • тиквички - 1 бр.
  • щир - 1 шепа пресни листа
  • манголд - 1 шепа
  • лобода - пресни листа
  • спанак - 1 шепа
  • тученица - 1 шепа
  • пресен лук  - няколко стръка перца
  • магданоз - 1/3 връзка
  • копър - 1/3 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1/2 ч.л. равна
  • черен пипер - 1/3 ч.л. или няколко зърна
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - около 1 и 1/2 ч.л. , на вкус
  • вода - 1. 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 1 пакет спагети заедно с 1 ч.л. хималайска сол фина, 1 ч.л. шарлан, 1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. джинджифил на прах и 1/3 ч.л. черен пипер!   Сваляме от котлона малко преди да са готови!

През това време в тиган с керамично незалепващо покритие сипваме шарлан и задушаваме тиквичката, нарязана на малки кубченца, и нарязания чесън.

След малко към тях прибавяме всички зеленини, нарязани на средно големи парченца  (спанака, манголда, лободата и щира могат и да се накъсат). Захлупваме тигана или с голям капак или с кръгла тава.

След около 10 минути прибавяме златните полусварени спагети и разбъркваме много добре, така че всички съставки да се опознаят. Пържим до готовност още няколко минути. Готово!

По желание поднасяме с малко прясно изцеден лимонов сок!

Уникални златни спагети с пролетни зеленини от градината. С наситен цвят, вкус и аромат! Радост за сетивата!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: